CEFF9F43-2550-4781-A643-BEDB46FB4D3B
30 mrt | Driedorpenconcert
12 apr | 2GETHER concert met Harmonie Excelsior

Midden Orkest

Het Midden Orkest van Harmonie Kaatsheuvel – voorheen Opleidingsorkest – telt 35 muzikanten en staat onder muzikale leiding van Anne Peters. Het orkest is de kweekvijver voor het Groot Harmonie Orkest (GHO), maar kan voor de muzikant ook een bewust gekozen eindstation zijn.

 

Het Midden Orkest wordt gevormd door vooral jeugd, maar ook oudere ervaren muzikanten spelen er mee. Vaak ter ondersteuning van de jeugd of spelend op een ander instrument dan waarmee ze in het groot orkest spelen. Toetreden tot Midden Orkest kan wanneer de muzikant beschikt over voldoende muzikale vorderingen. Instromen vanuit het Aspiranten Orkest gebeurt in overleg met docent, dirigent en ouders. Meestal kan men na drie jaar voor het A-diploma op. Gemiddeld na een jaar of twee lessen en spelen in het Midden Orkest is de muzikant ver genoeg om het B-diploma te kunnen halen en door te stromen naar het Groot Harmonie Orkest.

 

De keuze van het repertoire is van dien aard dat de te spelen muziek leuk maar ook leerzaam is en goed voor de muzikale ontwikkeling. Niet te eenvoudig, maar prikkelend en uitnodigend. Het orkest verzorgt regelmatig optredens en uitwisselingsconcerten. Door het geven van (thema)concerten wil het Midden Orkest zich nadrukkelijk profileren binnen de Kaatsheuvelse gemeenschap en de jeugd stimuleren om een instrument te leren bespelen. De samenstelling van dit orkest zal zich zoveel mogelijk trachten te richten op aanvulling van zogenaamde ‘blinde vlekken’ in het Groot Harmonie Orkest en verbreding van de huidige instrumentenbezetting.

 

Naast de wekelijkse lessen staat samen met plezier muziek maken op een niveau dat iedereen aan kan, voorop. Bovendien krijgt de sociale binding binnen het orkest alle aandacht. Alles wordt eraan gedaan om het echte verenigingsgevoel door te geven. Het jaarlijkse kamp en uitstapjes, ook naar het buitenland, en film- en surpriseavond, zijn daarvoor geëigende middelen.

 

Het Midden Orkest repeteert wekelijks op dinsdag van 18.45 – 20.00 uur in de theaterzaal van Het Klavier op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Komen luisteren mag altijd.

 

Informatie en aanmelden bij het bestuurslid opleiding Letty de Nijs via opleiding@harmoniekaatsheuvel.nl of per telefoon 0416-277904