Geert Schrijvers

Op 20 november 2017 keerde Geert Schrijvers (50) uit Breda als dirigent terug in de gemeente Loon op Zand. Hij kreeg toen de muzikale- en artistieke leiding over het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel. Zijn eerste ervaringen als dirigent deed hij echter op in Loon op Zand bij het opleidingsorkest van Sophia’s Vereeniging van 1995 tot 1999.

 

Geert Schrijvers, die in Reuver werd geboren, studeerde klarinet aan het conservatorium in Tilburg. Muziekwetenschappen studeerde hij aan de universiteit in Utrecht en aan de Hogeschool voor Muziek en Dans in Rotterdam behaalde hij zijn groot diploma Harmonie/Fanfaredirectie met de specifieke aantekening arrangeren/orkestreren.

 

Hij volgde vele masterclasses bij Jan van der Roost, Philip Sparke, Alex Schillings, Pierre Kuijpers, Gert Buitenhuis, Arie van Beek en Wolfgang Rabe.

 

Inmiddels heeft hij 25 jaar ervaring als dirigent. Behalve bij Harmonie Kaatsheuvel is hij ook als dirigent werkzaam bij de muziekvereniging Wassenaar en bij Wilskracht Amersfoort. Tot op de dag van vandaag speelt hij als remplacant klarinet en basklarinet bij de Filharmonie in België en het ensemble Aulos.

 

Geert promoveerde in 1997 met De Eendracht uit Heusden naar de tweede afdeling en in 2010 met harmonie De Phoenix uit Wateringen naar de eerste divisie. Van 1998 tot 2001, in 2007 en in 2016 was hij dirigent van het vakantieorkest Ad Hoc waarvan hij ook even bestuurslid was en tot op heden artistiek leider.

 

Vanaf 2005 was Geert dirigent van Harmonie Cecilia uit Princenhage (Breda), waar hij in 1997 ook al voor het opleidingsorkest kwam te staan. In 2013 stond hij aan de basis van het nieuw opgericht kamerorkest Symfonisch Collectief Breda.

Naast het dirigentschap werkt hij tot op de dag van vandaag als docent saxofoon, klarinet en muziektheorie. Ook is hij arrangeur/componist voor de muziekuitgeverij Molenaar Edition. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich verdiept in het integreren van theatrale en visuele aspecten binnen de concertpraktijk van verschillende verenigingen. Dat resulteerde in grootschalige projecten.

Geert Schrijvers, Foto DRIELUIK fotografie.