CEFF9F43-2550-4781-A643-BEDB46FB4D3B
30 mrt | Driedorpenconcert
12 apr | 2GETHER concert met Harmonie Excelsior

Joop Bisselink erevoorzitter

Joop Bisselink (31-3-1953) werd bij zijn afscheidsconcert op 9 februari 2019 door de kersverse voorzitter Gerard Bruijniks benoemd tot erevoorzitter van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel als blijk van waardering voor 33 jaar ‘voortreffelijk’ voorzitterschap. Onder zijn bezielende leiding groeide de harmonie uit tot een bloeiende vereniging. Joops’ vader, die in 1970 de heer Hornman opvolgde als voorzitter van de nieuwe fusievereniging Harmonie Kaatsheuvel, had zijn zoon voorbestemd om hem bij zijn overlijden in 1987 als voorzitter op te volgen. Vanaf dat moment stopte Joop jr. meteen als actief drummer van de Blue Birds omdat het voorzitterschap niet te combineren was. 

 

Als voorzitter heeft Joop verstrekkende veranderingen gestuurd en ingrijpende beslissingen begeleid en doorgevoerd. Zoals het vertrek uit De Gildenbond naar Het Klavier waar de vereniging zich verder kon ontplooien. Onder zijn leiding maakte de harmonie muzikaal enorme stappen en groeide in omvang tot een bloeiende club met 123 leden waarvan meer dan de helft jonger is dan 30 jaar. 

 

Verenigingsman pur sang

Joop liet zich gelden als een verenigingsman pur sang die de warmte en saamhorigheid binnen de vereniging koestert. De jeugd en de eigen opleiding draagt hij op handen. Het was zijn trots en dat bewees hij door zijn afscheidscadeau volledig te doneren aan de opleiding en dan met name de workshops Music@school op de basisscholen. 

 

Samen met de promoties, the Nights of Harmony, het winnen van de Langstraat Cup en samenwerking met Sophia’s Vereeniging werd het jubileumjaar 2019 een van zijn hoogtepunten als voorzitter. Door zijn grote betrokkenheid werd ‘Here to Stay’ een fantastisch mooi project dat door de muziekbond werd beloond met de tweede prijs van de KNMO Award.

 

Joop kreeg bij zijn afscheid nóg een bijzonder cadeau. De naam Joop Bisselink is gekoppeld aan een ster en geregistreerd in het world online star register, zodat diens naam voor altijd zal blijven stralen.