Aspirantenorkest

Het Aspirantenorkest, is een orkest waarin de beginnende muziekleerling wekelijks musiceert. Zodra blazers en slagwerkers enige vaardigheid met/op hun instrument hebben, eenvoudige noten en ritmes kunnen lezen, kunnen onze leerlingen wekelijks ervaring opdoen in het samen musiceren. In het Aspirantenorkest worden muziekwerkjes uitgevoerd die speciaal geschreven zijn voor ensembles van dit beginnerniveau.ASP2011-020

Doelstelling
De doelstelling van het Aspirantenorkest is om beginnende leerlingen alvast kennis te laten maken met samenspel, ontwikkeling van het muzikaal gehoor, zich muzikaal te ontwikkelen en voor te bereiden op een overgang naar het Middenorkest. Het niveau van deze leerlingen zal liggen tussen zes maanden tot één jaar les. Voorop staat vanzelfsprekend het plezierig en verantwoord muziek maken, alsmede het ontwikkelen van een verenigingsgevoel.

De repetitie van dit orkest staat onder leiding van Anne Peters. Verder zijn er voor de aspiranten en leden van het Middenorkest leerlingbegeleiders die hen met raad en daad bijstaan en waar ze terecht kunnen met vragen.

Het Aspirantenorkest repeteert wekelijks op donderdag van 18.30 – 19.15 uur in Het Klavier. U bent altijd welkom een repetitie van dit orkest bij te wonen.