Anne Peters

Aspirantenorkest | Middenorkest

Anne Peters, geboren op 6 november 1988 te Waalwijk, is afgestudeerd als musicoloog en kunsteducator. Daarnaast heeft ze in 2014 de driejarige basisopleiding Dirigent afgerond via Kunstbalie (nu Kunstloc). Haar muzikale carrière startte in 2001 op dwarsfluit nadat haar moeder het jaar daarvoor op klarinetles ging bij Harmonie Kaatsheuvel. In 2008 behaalde ze haar D-examen. Momenteel is Anne werkzaam als project coördinator bij Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en de Master of Music in Tilburg.

Sinds april 2008 is Anne dirigent van het Aspirantenorkest. Dit vindt ze een erg leuke uitdaging, vooral omdat de muzikanten nog niet zo lang bezig zijn en ze de beginselen van het samenspelen nog moeten leren. In november 2018 is Anne ook gestart als dirigent van het Middenorkest. In dit orkest ontwikkelen de leden zich van een beginnende muzikant naar een muzikant die al veel meer bezig is met muzikaliteit, balans, samenspel en techniek. En dat maakt het dirigeren van dit orkest ook zo leuk! Daarnaast vindt Anne het belangrijk dat de leden uit beide orkesten veel plezier beleven aan het muziek maken, maar ook een echt verenigingsgevoel hebben. Dit wordt bereikt door middel van kamp, filmavonden en spelletjesmiddagen.