7 november 2021 - Trompet D-concert met Groot Harmonie Orkest

Trompet D-concert Ellen van Overbeek op 7 november lichtpuntje.

Na drie afgelastingen als gevolg van de coronabeperkingen is er eindelijk een lichtpuntje voor trompettiste Ellen van Overbeek (17). Zonder nieuwe tegenvallers doet Ellen zondag 7 november op trompet en bugel haar D-examen. Het D-concert, waarin zij wordt begeleid door het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel, is om 14.30 uur in de theaterzaal van Het Klavier. De toegang is gratis.

Het D-diploma is het allerhoogste wat je in de muziek op amateurniveau kunt behalen. Het examen bestaat uit een concert waarin Ellen als solist haar technische en muzikale vaardigheden voor een jury moet bewijzen. Ellen, die al vanaf haar zevende trompet speelt, gaat op bugel de werken Aria van Geert Schrijvers en Sorry van Kyteman spelen en op trompet het grote werk Concerto for trumpet ‘Trumpet Town’ van Otto Schwartz. Ook twee etudes en een werk met pianobegeleiding door Maike Mennens completeren haar bijdrage aan het concert. Daarnaast maakt het Groot Harmonie Orkest het concert compleet met de uitvoering van een aantal aantrekkelijke werken.

Gasten

Normaal biedt de tribune van Het Klavier bij concerten plaats aan 250 gasten, maar wanneer de afstandsregel van 1,5 meter in acht moet worden genomen, dan is er slechts plaats voor het 60 muzikanten tellende orkest en 48 gasten. Familie, genodigden en vrienden krijgen als eersten de kans om zich aan te melden voor het concert.