CEFF9F43-2550-4781-A643-BEDB46FB4D3B
8 juni | Kaatsheuvel kookt
1 juli | Bruisend Dorpshart Concert

Bauke Severs wilde conservatorium maar het werd de advocatuur

Bauke Severs wilde conservatorium
maar het werd de advocatuur

Als tiener wilde Bauke Severs (44) naar het conservatorium. Ze had het talent om op altsaxofoon een leven in de muziek op te bouwen. Maar het liep totaal anders. De advocatuur werd haar toekomst nadat ze in Leiden was afgestudeerd op twee rechtenstudies tegelijk: Civiel recht en Bedrijfsrecht met het merkenrecht als specialiteit. De muziek en de saxofoon heeft Bauke echter nooit los gelaten. Ze werd  in 1994 lid van Harmonie Kaatsheuvel en vindt al 20 jaar bij De Kromme Noten de muzikale uitlaatklep die ze in haar drukke leven met een groot gezin koestert.

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Harmonie Kaatsheuvel in Het Klavier werd ze in aanwezigheid van haar ouders, zus en gezin gehuldigd omdat ze 25 jaar lid is van Harmonie Kaatsheuvel en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen BBM. Voorzitter Gerard Bruijniks overhandigde haar de oorkonde behorend bij haar zilveren jubileum en liet echtgenoot Peter van Laarhoven de zilveren bondsspeld opspelden. Met een cadeau namens de harmonie onderstreepte de voorzitter de waardering die Bauke als muzikant verdient en het was de dank voor haar betrokkenheid bij die keren dat het bestuur juridisch advies nodig had. 

 

In haar laatste jaar op de basisschool werd Bauke lid van Harmonie Kaatsheuvel. Het opstapje was het contact dat haar ouders Huub en Gerda via Gemeentebelangen hadden met harmoniebegunstiger Bert de Nijs en harmonievoorzitter Joop Bisselink sr. Het was de tijd dat saxofoniste Candy Dulfer furore maakte en Bauke inspireerde om saxofoon te gaan spelen. Bij de harmonie kreeg ze les van Theo Gerris, die Bauke ook nog thuis aan De Roei privélessen gaf. Het talent Bauke ontluikte en in snel tempo haalde ze haar A, B en C-diploma en bereidde ze zich voor op het D-diploma, maar studie en gezin hebben daar noodgedwongen voortijdig een punt achter gezet.

 

Eigenlijk was het gezin van Huub en Gerda Severs op muzikaal gebied een buitenbeentje binnen de families Severs en Dingemans. Die hadden immers niets met muziek en hadden vooral werken als  levensmotto. De ouders van Bauke vinden echter dat muziek bij de opvoeding van de kinderen hoort en dat ieder kind de kans moet krijgen om muziek te maken. En dus stimuleerden ze hun dochters Bauke en Frieke om een instrument te gaan bespelen. Frieke koos voor slagwerk en Bauke voor de saxofoon. Zelf kreeg moeder Gerda op 11-jarige leeftijd in café Van Dun van de harmonie een klarinet in handen gedrukt, die ze na ruim twee weken onverrichterzake terug bracht, omdat niemand zich verder om haar bekommerde. Later kroop Gerda achter de piano en nam een paar jaar pianoles. Huub schafte een trombone aan en onderwierp zich ruim twee jaar aan het strenge regime van docent Gerard de Krom. De trombone heeft hij nog steeds, maar nu koestert hij alleen nog de herinneringen.

 

Genieten doen Huub en Gerda met volle teugen van de muziek die dochter Bauke al 25 jaar, waarvan 20 jaar bij De Kromme Noten, maakt. In haar studententijd speelde ze in de studentenband en nam ze op sax deel aan het Studenten Songfestival waar eerder Guus Meeuwis als winnaar uit de bus kwam. Nadat de laatste van de vier kinderen (Ties, Aimé, July en Cloë) de babyperiode was ontgroeid pakte Bauke op 1 januari 2004 het muziek maken weer op. Nu bij De Kromme Noten, die voor het maken van hun carnavalscreaties tot op de dag van vandaag een gastvrij onthaal vinden in de bedrijfshal van Huub. Daar werd het enthousiasme van Bauke voor De Kromme Noten aangewakkerd. Als 12-Jarige liep ze in 1992 met haar zus Frieke  als hulp mee met de Kromme Noten in de carnavalsoptocht en tot op de dag van vandaag etaleert ze haar muzikale kwaliteiten in het orkest dat haar zo na aan het hart ligt. Daarnaast staat de familie Severs altijd klaar als er hand en spandiensten worden gevraagd en ook financieel heeft de familie regelmatig de helpende hand geboden. Bauke is onlangs nog met haar advocatenkantoor Fifth Advocatuur toegetreden tot de sponsors van onze harmonie. En met haar specialistische rechtskennis is Bauke voor het bestuur een dankbare vraagbaak voor juridische adviezen.