Boeren Meezing Concert heerlijk verzetje op een mooie zomeravond

De temperatuur tikte zaterdagavond 3 juni bij het Boeren Meezing Concert nog de 20 graden aan en het erf van boerderij De Annahoeve in De Moer was sfeervol ingericht en klaar voor een bijzondere muzikale avond. Ruim 270 bezoekers, jong en oud, hadden zich gesetteld op de strobalen, aan statafels en op de klapstoelen. Velen van hen waren met de fiets gekomen, maar voor wie met de auto was gekomen was ruimschoots plaats in het hoge gras van het weiland naast De Annahoeve. Iedereen liet zich verrassen door de muziek van het Midden Orkest en de Slagwerkgroep en de zangers en zangeressen die uitnodigden om mee te klappen, te zingen en zelfs te dansen op de kabouterdans.

 

Het Boeren Meezing Concert bracht alles wat je ervan mocht verwachten. Een heerlijk gratis verzetje op een mooie zomeravond, waarbij de boerderijbeleving, het meedoen en het ontmoeten hand in hand gingen met de heerlijke muziek. Met voor iedereen herkenbare nummers. Maar het meezingen kwam pas goed los bij de medleys van Guus Meeuwis en K3.  En bij de Kabouterdans was het vooral de jeugd die dansend aanhaakte bij de danseressen uit het orkest.

 

Voor dit Boeren Meezing Concert hadden het Midden Orkest en de Slagwerkgroep (allen getooid met rode boeren zakdoek) zich versterkt met vijf solisten. Die waren gevonden in eigen vriendenkring, het Willem van Oranje College en via een oproep waarop Bosschenaar Angelo Ankone reageerde. De zanger voor het nummer Echte Vrienden liep de organisatie bij toeval tegen het lijf. Ferenc (Ferry) Honcoop was op de boerderij voor de opname van een clip, hoorde dat men nog een zanger zocht en paste vervolgens precies in het plaatje. Het resultaat was een heerlijk optreden met de Slagwerkgroep.

 

De solisten namen elk muzieknummers voor hun rekening die het beste bij hen pasten. Ivo Timmers, Fleur Peeters, Tiffany Allison, Angelo Ankone, Ferenc (Ferry) Honcoop en Gwen van Krugten deelden met hun zang en jeugdig enthousiasme in het succes van dit muzikaal avondje tussen boerderijwinkel en stallen waarin de kalfjes tussendoor regelmatig bezoek kregen.

 

Dankbaar publiek

Het idee voor dit Boeren Meezing Concert kwam volledig uit de koker van onze jeugdopleiding. De jeugd tekenden ook voor de organisatie waarin dagen werk was gestoken. Met een bezoekersaantal van ruim 270 kregen ze een dankbaar publiek op de been dat zich thuis voelde op de boerderij van Paul en Ingrid Hazenberg. De bezoekers genoten van de entourage en de heerlijke zuivelproducten zoals melk, yogurt en kwark waarvan geproefd kon worden. En wie een glaasje fris of koffie prefereerde kwam ook aan zijn trekken, want overal was aan gedacht.

 

Onze slagwerker Ruben Hazenberg maakte weer met zijn onbevangen presentatie de weg vrij voor een ontspannen concert waarin alle muzikanten zich van hun beste kant lieten horen. Onze geluidstechnicus Mitchell van Osch, slagwerker in het Groot Harmonie Orkest, zorgde ervoor dat de zangers en zangeressen in balans waren met het orkest onder leiding van Anne Peters en de Slagwerkgroep onder leiding van Demos Horn.

 

Met Coldplay als opening maakte het Midden Orkest meteen duidelijk, dat het programma herkenbaar was voor de jeugd maar tegelijk ook een dankbare afwisseling was voor de oudere muziekliefhebber. Misschien dat een paar Nederlandstalige meezingers in de programmering welkom waren geweest. Met Der Alte Dessauer, waarin Ellen van Overbeek op trompet (foto) de hoofdrol vertolkte, werd al snel een feestje ingezet, maar het was kennelijk nog iets te vroeg voor een polonaise. Toen Fleur Peters samen met de Slagwerkgroep het spits afbeet met Mama Mia en vervolgens met Skyfall bewees dat dit nummer haar perfect ligt, waren schoorvoetend de eerste meezingers te horen.

 

Ivo Timmers zorgde op gitaar met de vertolking van Let it Go voor een rustig tussendoortje om vervolgens met Country Road het publiek mee te krijgen. Daarmee was meteen de toon gezet waarop Bosschenaar Angelo Ankone voort borduurde met Flemming en de medley van Guus Meeuwis. Tiffany Allison nam het publiek mee naar The Eighties en liet ze swingen met Crazy little thing called love.

 

Heerlijk was de vertolking van het nummer Echte Vrienden door de Slagwerkgroep met zang van de Kaatsheuvelse sing a songwriter en gitarist Ferenc (Ferry) Honcoop, Marieke de Nijs op piccolo en saxofonist Sil van der Veek op basgitaar.

 

Kabouterdans

Met de kabouterdans, waarin Gwen van Krugten muzikaal het voortouw nam en muzikanten van het Midden Orkest met puntmutsen de dans in zetten, was het feestje compleet. Met een hitmix van K3 werd volop meegezongen met Tiffany en Fleur en kreeg het Boeren Meezing Concert de gewenste afsluiting.

 

Met dit bijzonder concert gaf onze jeugdopleiding een heerlijke invulling aan een mooie zomeravond, die mede door steun van de gemeente Loon op Zand, de hulp van vele vrijwilligers en de gastvrijheid van De Annahoeve, mogelijk werd gemaakt.