Weerzien Midden Orkest in Muziekhuis Berkel-Enschot

De laatste uitwisseling met het Midden Orkest van harmonie Concordia in Berkel-Enschot dateerde uit de tijd dat onze dirigente Anne Peters nog voor het orkest in Berkel Enschot stond. En dan moeten we heel wat jaartjes terug gaan want vanaf 2014 tot 2018 heeft Anne in Berkel Enschot de muzikale leiding gehad om vervolgens in Kaatsheuvel de dirigeerstok over te nemen van Carlo Bergmans. Bij het weerzien 14 mei in het Muziekhuis in Berkel Enschot waren meerdere muzikanten aanwezig die nog onder Anne gemusiceerd hebben en ook nu nog meespelen in het Midden Orkest.

Beide orkesten hadden voor dit uitwisselingsconcert een mooi muzikaal programma samengesteld waarvan het publiek met volle teugen genoot. Het was volle bak in het Muziekhuis, waaronder veel fans uit Kaatsheuvel. Voor de muzikanten van ons Midden Orkest was het een herhaling van het programma in De Moer, maar dan nog blijft het spannend, want even niet bij de les en je zit ernaast. Zoals bij de afsluitende Blues Brothers, waar de bas te enthousiast begon te swingen. Daar leer je weer van en dat bewijst weer het belang van het organiseren van (uitwisselings)concerten.

Voor Concordia waren er twee primeurs. Allereerst was dit voor Concordia het eerste concert na de coronaperiode en was dit het eerste concert onder leiding van hun nieuwe dirigent Mirinde Reijnen-Tillemans. Een fluitiste praatte op een grappige manier de nummers aan elkaar en kreeg bij het afsluitende Tribute to Amy Winehouse de zaal aan het meeklappen. En daarmee kwam er een mooi slot van een mooie muzikale uitwisseling