Vrolijke Koningsdag met de Kromme Noten

 

“Dit liedje hebben jullie al een keer gespeeld”, reageerde een van de kinderen alert toen die op zijn versierd fietsje op Koningsdag achter De Kromme Noten reed en voor de tweede keer de Disco Samba hoorde inzetten. Het manneke had volkomen gelijk want speciaal voor de versierde fietsen-optocht had muzikaal leider Raymond van Overbeek besloten de loop erin te houden met enkele nummers die tot het eindpunt op het Anton Pieckplein werden herhaald.

 

Bij de start op het Anton Pieckplein werd al snel duidelijk dat na de coronacrisis aanzienlijk meer kinderen dan voorgaande jaren met hun versierde fietsen meereden. Nadat De Kromme Noten onder een heerlijk lentezonnetje met hun muziek voor een vrolijke opwarmer hadden gezorgd werden onder aanvoering van burgemeester Hanne van Aart enkele plichtplegingen gepleegd.

 

Nadat de vaderlandse driekleur was gehesen en het Wilhelmus was gezongen kon het startsein worden gegeven voor een stralende Koningsdag met De Kromme Noten die met hun feestmedley zelfs de fietsende jeugd naar links en naar rechts door de straten van het centrum van Kaatsheuvel meekregen.