CEFF9F43-2550-4781-A643-BEDB46FB4D3B
26 november | Beoordelingsconcert

John Laros is een muzikale kameleon

‘Een muzikale kameleon’ zou je jubilaris John Laros, die 40 jaar muzikant en lid van onze harmonie is, kunnen noemen. Hij is immers meerdere instrumenten machtig en heeft de afgelopen 40 jaar in het belang van de vereniging in het Groot Harmonie Orkest meerdere instrumenten bespeeld. Leermeester Muizelaar en later Jef Heezius maakten hem als jong ventje wegwijs op de altsaxofoon, maar ook op de tenorsaxofoon van zijn vader kan hij goed uit de voeten.

Toen dirigent Peter Paul van Esch hem nodig had nam John plaats achter de pauken. Later stapte hij over op trompet en tot op de dag van vandaag blaast hij al jaren in het Groot Harmonie Orkest trouw zijn partij mee.

Ook bij De Kromme Noten, waarvan hij vanaf de oprichting 34 jaar geleden lid is, heeft hij al deze instrumenten bespeeld. Alleen wisselde hij daar de pauken voor het slagwerk. Ook bij De Kromme Noten is John al jaren actief als trompettist.

 

Die veelzijdigheid, zijn inzet en zijn passie voor de harmonie werden door de gemeente Loon op Zand beloond met de oorkonde van de gemeente. Wethouder Jan Brekelmans reikte deze uit tijdens het Jubelconcert in Het Klavier. In zijn toespraak noemde wethouder Brekelmans John “een echte verenigingsman waarop altijd een beroep kan worden gedaan. Mede dankzij de steun van echtgenote Liesbeth.“

Hij sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Het wel en wee van de harmonie en De Kromme Noten, maar ook zijn voetbalclub DESK zijn hem heel nabij. Zijn mening geeft hij gevraagd en ongevraagd en daarmee behoort hij tot de gemotiveerde leden die altijd meedenken in het belang van de club .

 

Zijn muzikale kwaliteiten investeert John al vele jaren in de muziekcommissie waarvan hij al vele jaren lid is en de laatste jaren functioneert als voorzitter. Ook maakt hij deel uit van de muziekcommissie van De Kromme Noten. John Laros was bovendien vele jaren actief binnen de instrumentencommissie, de opleidingscommissie en de feestcommissie.

Als lid van de Opleidingscommissie nam hij mede het initiatief tot de organisatie van het jaarlijkse kamp voor de jeugd dat tot op de dag van vandaag een groot succes is voor het binden van de jeugd bij de vereniging. Ook tijdens de jaarlijkse kerststerren actie was hij altijd van de partij.

Bij de organisatie van alle edities van Turfgeblaos en The Night of Harmony was John Laros dagenlang in touw en werd er dankbaar gebruik gemaakt van zijn expertise als elektronicaspecialist. Via Jan de Kort regelde hij meermaals geluidsapparatuur en later konden we dankzij John bij Jan van Kempen terecht voor een beamer.

Als lid van De Kromme Noten is John altijd van de partij als er hulp nodig is en als er moet worden opgetreden in het belang van de Kaatsheuvelse gemeenschap, zoals onder andere bij de scholenoptocht op carnavalsvrijdag, alle officiële plichtplegingen met carnaval en de versierde fietsenoptocht met Koningsdag. Ook bij het bouwen voor de carnavalsoptocht was hij altijd van de partij.

Bij de voetbalvereniging DESK is John ook al vele jaren actief. Hij is jeugdleider en lid van de technische commissie seniorenvoetbal. Bovendien fungeert hij als grensrechter bij wedstrijden van het tweede elftal. “Ook voor John is de derde helft na de repetities van wezenlijk belang. Het onderstreept de sterke band met de vereniging”, besloot wethouder Brekelmans.