Trombone D-concert vader en zoon Van Overbeek op zaterdagavond 23 april

Het D-examenconcert van vader Raymond van Overbeek (48) en zoon Onno (17) gaat plaats hebben op zaterdagavond 23 april vanaf 20.30 uur in de theaterzaal van Het Klavier. Vanwege de coronapandemie moest dit bijzondere concert worden uitgesteld.

Dit D-concert wordt een ware traktatie voor de tromboneliefhebber, want ook het 16 trombonisten tellende Nederlands Young Trombone Collectief en het Hooipolder Trombone Kwartet verlenen hun medewerking.

Beide solisten bewijzen met dit D-concert dat ze met verve op het allerhoogste amateurniveau hun mannetje staan. Toen Onno als 12-jarige besloot om op te gaan voor het D-examen, besloot vader Raymond om de uitdaging samen met zijn zoon aan te gaan.

Hooipolder Trombone Kwartet

In de praktijk hebben beide trombonisten al ruimschoots hun bijzondere muzikale kwaliteiten bewezen. Raymond, die al op 9-jarige leeftijd trombone leerde spelen, is eerste trombonist in het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel en maakt al 9 jaar deel uit van het Hooipolder Trombone Kwartet. Samen met dit kwartet speelt Raymond op het D-concert de nummers Canzon van Samuel Scheidt en Myths and Legends van Eric Ewazen. Met pianobegeleiding van Maike Mennens speelt hij Cavatine  for trombone, opus 144 van Camille Saint-Saëns. En samen met het Groot Harmonie Orkest voert Raymond tenslotte als solist het technisch moeilijke Concerto for trombone and orchestra van Launy Grøndahl uit.

Young Trombone Collectief

Ook zoon Onno van Overbeek was al op jeugdige leeftijd idolaat van de trombone. Al op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen en al op 14-jarige leeftijd nam hij de tweede trombonepartij in het Groot Harmonie Orkest voor zijn rekening. In 2019 trad hij toe tot het Nederlands Young Trombone Collectief waarin 16 getalenteerde trombonisten onder de 18 jaar zijn geselecteerd. Voor het publiek dat dit bijzondere concert kan bijwonen is dit optreden een waar genot om mee te beleven. Samen met Onno als solotrombonist wordt door het collectief uitgevoerd het jazzy There’s that raining day van Urbie Green. Bij het nummer Minor Blues van J.J. Johnson laat Onno zich begeleiden door drums en piano om vervolgens met Bolivar van Eric Coock de spetterende Zuidamerikaanse toer op te gaan. Met het moeilijke werk Colors for trombone van Bert Appermont sluiten Onno en het Groot Harmonie Orkest het D-concert af.