Publiek genoot van koffieconcert Midden Orkest en Slagwerkgroep

De kop is er af. Eindelijk was er weer flink wat publiek in de theaterzaal van Het Klavier dat genoot van ons koffieconcert. De eer was zondagmorgen 26 september aan het Midden Orkest en de Slagwerkgroep om na anderhalf jaar coronabeperkingen eindelijk weer het publiek te vermaken met lekkere ontspannende muziek.

 

Voorzitter Gerard Bruijniks was zielsgelukkig dat hij weer publiek mocht verwelkomen bij een van de concerten van de harmonie. “We hebben jullie gemist”, drukte hij het publiek op het hart.  “En ook onze muzikanten hebben het optreden gemist, want er is niets leuker dan te spelen voor publiek”.  Gerard hoopte met dit koffieconcert een nieuwe start te maken die met vele concerten een vervolg krijgt.

 

Met het koffieconcert sloten het Midden Orkest en de Slagwerkgroep een coronaperiode vol beperkingen af. Optreden voor publiek was de afgelopen anderhalf jaar verboden, maar nu het weer mocht werd daar dankbaar gebruik van gemaakt. Voor de muzikanten van het Midden Orkest en de slagwerkers voelde het als een bevrijding omdat met dit concert eindelijk een stap naar een normaal muzikaal leven kon worden gezet. 

 

Onder leiding van  Anne Peters werd het publiek getrakteerd op een luchtig, gevarieerd programma met Celtic air and dance als kleurrijke opening. Sommige stukken stonden al ruim een jaar op de lessenaar zonder dat ze konden worden uitgevoerd. Ondanks de weinige repetities –  vanaf begin september kon pas weer volle bak gestudeerd – zette het Midden Orkest een geslaagd concert neer. Met de prachtige filmmuziek uit Hobbits en Pixar movies bewees het orkest heel veel potentie te bezitten. Met ‘Baby elephant walk’ werd een vrolijke aanloop genomen naar het Carnaval de Paris waarin de slagwerkers helemaal los mochten gaan.

 

Het was een spetterende introductie van de Slagwerkgroep, die onder leiding van Demos Horn, een grote veelzijdigheid ten toon spreidde. De slagwerkgroep keerde met het nummer ‘To the Japanese drummers’ terug naar de roots van het Japans slagwerk om vervolgens als malletkwartet de melodieuze kant van het slagwerk te vertolken. De uitvoering van ‘Waltz for a raining day’ als onderdeel van Three scenes from the dessert, werd beloond met een stevig applaus van het enthousiaste publiek. Na de uitvoering van Billy Jean van Michael Jackson werd vrolijk afgesloten met ‘Ruweda the casino’ vol Zuid-Amerikaanse ritmen en klanken.

 

Met het koffieconcert is een muzikaal boek dicht geslagen. Het Midden Orkest gaat zich nu vast bijten in nieuwe muziek als voorbereiding op onder andere de Kerstklokkenloop op 19 december in Loon op Zand.

 

Op zondagmiddag 7 november om 14.30 uur  opent het Groot Harmonie Orkest zijn concertcyclus met het trompet D-concert. Daarin gaat Ellen van Overbeek (18) op trompet en bugel als solist bewijzen het hoogste niveau in de amateurwereld aan te kunnen.