Zondag koffieconcert Midden Orkest

Harmonie Kaatsheuvel in Het Klavier

Met een koffieconcert, aanstaande zondagmorgen 26 september om 11.00 uur in Het Klavier, sluiten het Midden Orkest en de Slagwerkgroep van Harmonie Kaatsheuvel een coronaperiode vol beperkingen af. Optreden voor publiek was de afgelopen anderhalf jaar verboden, maar nu het weer mag wordt daar dankbaar op ingehaakt. Publiek is zondagmorgen welkom in de theaterzaal van Het Klavier met QR-code. De entree is gratis.

Het koffieconcert voelt voor de muzikanten van het Midden Orkest als een bevrijding omdat daarmee eindelijk een stap naar een normaal muzikaal leven kan worden gezet.  Met het koffieconcert sluit het orkest muzikaal een periode af waarin slechts af en toe kon worden gerepeteerd en het aantrekkelijke repertoire alleen binnenskamers te horen was.

Onder leiding van  Anne Peters wordt het publiek aanstaande zondag eindelijk weer eens getrakteerd op een gevarieerd programma met Celtic air and dance als kleurrijke opening, gevolgd door de aantrekkelijke filmmuziek Hobbits en Pixar movies. Met Baby elephant walk wordt een vrolijke aanloop genomen naar het Carnaval de Paris waarin de slagwerkers helemaal los gaan. De slagwerkgroep toont onder leiding van Demos Horn zijn veelzijdigheid.

Met het koffieconcert wordt een muzikaal boek dicht geslagen en gaat het Midden Orkest zich vanaf volgende week dinsdag vast bijten in nieuwe muziek als voorbereiding op onder andere de Kerstklokkenloop op 19 december in Loon op Zand.