Omstandigheden zijn nog ontoereikend

Bruisend Dorpshart-concert gaat ook dit jaar niet door

Er komt ook dit jaar geen Bruisend Dorpshart-concert op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. De omstandigheden zijn nog niet van dien aard, dat we als Harmonie Kaatsheuvel ons met alle orkesten een volwaardige afsluiting van het seizoen kunnen verzorgen. Ook vorig jaar moest het Bruisend Dorpshart-concert als gevolg van de coronamaatregelen, worden geschrapt.

Op maandag 19 juli zouden de Slagwerk-/Percussiegroep, het Aspiranten Orkest, Midden Orkest en Groot Harmonie Orkest zich eindelijk weer ouderwets op het Anton Pieckplein kunnen presenteren aan de Kaatsheuvelse bevolking. Maar meerdere factoren dwongen het concert te schrappen. De versoepelingen van de coronamaatregelen kwamen te laat voor een goede voorbereiding. Artistiek waren we na een lange periode van lockdown nog niet zover om een representatief optreden te verzorgen.

Bovendien zijn de overheidsmaatregelen voor een evenement nog van dien aard, dat het spontane karakter van het Bruisend Dorpshart-concert, niet waargemaakt kan worden. Het publiek moet namelijk vooraf zitplaatsen reserveren en kan niet spontaan ‘even aanwaaien’ en blijven staan luisteren. Het concert zou daarmee een strikt besloten karakter krijgen, waarvoor Bij Anton overigens graag de deuren had geopend.

Het seizoen, dat vanwege de coronabeperkingen nog maar net kon worden opgestart, zal nu op 19 juli met een besloten bijeenkomst voor alle harmonieleden worden afgesloten.

Op 6 september worden de repetities hervat. De Opleidingscommissie en het Midden Orkest gaan zich dan voorbereiden op het Anton Pieckfestijn dat op 25 en 26 september in het centrum van Kaatsheuvel wordt gehouden. Het Groot Harmonie Orkest gaat volledig richten op het D-concert op 7 november in Het Klavier met trompettiste Ellen van Overbeek in een solistische hoofdrol.