Lintje voor Maurice van Overbeek bij jubileumconcert van zijn harmonie in Kaatsheuvel

Maurice van Overbeek (74) is zaterdagavond koninklijk onderscheiden tijdens een concert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel. Burgemeester Hanne van Aart benoemde hem in sporthal De Werft tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Overbeek, oud-journalist van het Brabants Dagblad, zette zich vele jaren als vice-voorzitter in voor de harmonie in zijn woonplaats. Hij was eveneens lid van de sponsorcommissie, vervoerscommissie en pr-commissie. Ook was hij 12 jaar lang voorzitter van de muziekcommissie. Van Overbeek maakte zich namens de harmonie verder verdienstelijk als coördinator, barvrijwilliger en contactpersoon bij Ontmoetingscentrum De Gildenbond en ‘Bij Anton’.

De Kromme Noten

Als muzikant is hij verbonden aan het Groot Harmonie Orkest, het Midden Orkest en De Kromme Noten. Waar nodig assisteert hij bij het Aspiranten Orkest. Daarnaast ondersteunt hij als vrijwilliger ook de eigen muziekschool bij Muziek op Schoot, Muziek op School, workshops en schoolconcerten. Hij organiseerde in 2013 het dansconcert ‘Kaatsheuvel danst’. Van Overbeek was ten slotte medeoprichter van Carnavalsvereniging SST ’94. Hij legde mede de basis om het carnaval voor Kaatsheuvel te behouden en voort te zetten.

Bron: BD