Here to Stay: een muzikaal cross-over project voor en door Kaatsheuvel

Here to Stay omvat het creëren en geven van een bijzonder, multidisciplinair jubileumconcert, gedragen over de gehele breedte van de vereniging en in samenwerking met meerdere verenigingen en kunstenaars uit Kaatsheuvel. Het idee ontstond om, naast een meerlaags concertproject, ook iets te creëren dat blijvend een bijdrage zou leveren aan Kaatsheuvel. Een concert per definitie, is iets wat zich in het nu afspeelt: nu klinkt er een akkoord, een lied of een symfonie en een moment later is het vervlogen.

Om het jubileumconcert meer te laten zijn dan een momentopname, ontstond het idee om de muziek te combineren met de totstandkoming en onthulling van een aantal permanente kunstwerken binnen Kaatsheuvel. Bij voorkeur gemaakt door kunstenaars uit de eigen gemeenschap met verschillende stijlen. Zoals Gustav Mahler ooit zei: ‘The symphony must be like the world. It must embrace everything”.

Tijdens het concert – waarbij de te spelen werken nauw aansluiten bij of zelfs de inspiratiebron zijn van deze kunstwerken, worden deze scheppingen onthuld en officieel geschonken aan de inwoners van Kaatsheuvel. Door middel van live streaming en/of vooraf opgenomen beelden, kan de onthulling getoond worden tijdens het concert in het Klavier, waarbij men in omgekeerde versie bij de kunstwerken kan genieten van de muziek.

De titel zegt het al: “Here to Stay”. Dat wil zeggen dat al het gebodene van Kaatsheuvelse bodem is. Tegelijkertijd wil het zeggen dat het blijvend is, net zoals Harmonie Kaatsheuvel door haar diversiteit aan concerten en haar sociale binding, dat al 50 jaar is.

Samenwerking
Voor het project gaat Harmonie Kaatsheuvel de samenwerking aan met verschillende verenigingen. Koor La Jeunesse, Drumband Prins Maurits en Present Danger zullen hun medewerking verlenen aan het concert. Daarnaast is een andere belangrijke partner Kunst Loon op Zand (KLOZ); zij zullen in samenwerking met ons een kunstwerk tot stand brengen

Concertinformatie

Here to Stay