Schoolproject opleiding Harmonie Kaatsheuvel in trek | Vrolijke afsluiting Music@School

Een kakofonie aan geluid vulde dinsdagavond de theaterzaal van Het Klavier vanaf het moment dat het Midden Orkest  van Harmonie Kaatsheuvel het nummer Ghost Busters inzette en 43 leerlingen van groep 5 van de basisscholen De Touwladder, Den Bussel en De Vaert met blaasinstrumenten en zang enthousiast inhaakten. Het was onderdeel van het project Music@School van de opleiding van Harmonie Kaatsheuvel dat een vrolijke afsluiting kreeg in het bijzijn van vele ouders en familieleden.

Drie weken lang zijn de docenten Hilde Remmers, Demos Horn en Niels van Dorst op de drie Kaatsheuvelse scholen op een speelse manier aan de slag gegaan met de kinderen van groep 5. Zij lieten ze kennis maken met ritmes en instrumenten waarop ze mochten spelen. Er werd in groepen gestudeerd op Ghost Busters  om dat vol trots tijdens de afsluiting in Het Klavier te laten kunnen laten horen. Dat gold ook voor de ritme-oefeningen waarbij uitbundig en ingetogen moest worden geklapt. Tromboneleraar Pieter de Kok vertelde in de klas voluit over alle koperinstrumenten en dat had zijn uitwerking duidelijk niet gemist. Want diverse kinderen vertelden maar wat graag die stoere trombone en trompet te willen leren bespelen. Ze gaan dan ook zeker gebruik maken van de proefles die na afloop werd uitgereikt. Met een Eftelingliedje en Lang zal hij leven kreeg Pieter al snel de kinderen mee in zijn muzikale wereld.

Maar liefst 43 kinderen deden mee aan de afsluiting van het schoolproject en een volle tribune volgde nieuwsgierig het samenspel van de kinderen met het Midden Orkest. Docente Hilde Remmers, die een eigen invulling aan het project Music@School heeft gegeven, koppelde drumritmes aan de slagwerkgroep van de harmonie die vervolgens los ging met het nummer Back to Collins. Met de uitleg over de taak van de dirigent werd de link gelegd naar het Middenorkest. Op de klanken van Disney’s Magical Marches klapte volle zaal spontaan mee. Met nog een keer Ghost Busters wisselde de opdracht van de kinderen.

Na afloop konden de kinderen bij de leden van het Midden Orkest nog eens de verschillende instrumenten uitproberen en ouders konden informatie opvragen over de vereniging, proeflessen en lesgelden. Kortom, een zeer geslaagde avond als slot van een mooi en leerzaam schoolproject.

De kinderen van groep 5 zorgden in Het Klavier samen met het Midden Orkest voor een enthousiaste en vrolijke afsluiting van het schoolproject Music@School.