Henk Stubbe uit Kaatsheuvel koninklijk onderscheiden

KAATSHEUVEL – Henk Stubbe (76) uit Kaatsheuvel is woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Stubbe is volgens de gemeente een vrijwilliger met brede inzet voor muziek, de Gildenbond, kerk, buurtschap en natuur. Hij zette zich in als:

1969-heden vrijwilliger bij de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel (ca. 125 leden). De heer Stubbe was in 1969 betrokken bij de oprichting van Harmonie Kaatsheuvel, een fusie van 3 harmonieën, waar hij sindsdien als trombonist deel uitmaakt van het groot orkest. Daarnaast heeft hij zich actief ingezet voor de vereniging. Hij is ruim 20 jaar lid geweest van de activiteitencommissie en vele jaren vrijwilligerswerk gedaan voor de Gildenbond, waar de Harmonie jarenlang heeft gerepeteerd. De heer Stubbe was ook jarenlang betrokken bij de jeugdcommissie, waar hij voorbereidingen trof voor het jeugdkamp en meeging als begeleider. Momenteel is hij lid van de reiscommissie en brengt hij het clubblad “Harmonieberichten” rond. Ook is hij actief bij de jaarlijkse kerststerrenverkoop. De heer Stubbe werd in 2015 bij zijn 50-jarig jubileum benoemd tot erelid van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel.

1972-heden vrijwilliger bij- en bestuurslid (1972 – 1974) van het buurtschap Gasthuisstraat-West in Kaatsheuvel. Hij is actief betrokken bij de plaatsing en het afbreken van de kerststal in de Gasthuisstraat. Om geld in te zamelen voor het onderhoud van deze kerststal neemt hij deel aan het Driekoningenzingen.

2003-heden vrijwilliger bij de Parochie H. Willibrord in Kaatsheuvel. De heer Stubbe is lid van de kerststalgroep, de werkgroep Kleding Letland, bezorger van het informatieblad “Alle kanten op” en lid van de hand- en spandienstengroep St. Jan. Daarnaast was hij medewerker tijdens de restauratiewerkzaamheden van de St. Jan.

2004-heden vrijwilliger bij Natuurmonumenten. De heer Stubbe verricht snoeiwerkzaamheden in de bossen van het natuurgebied Loonse en Drunense Duinen.

2009-heden lid van de tuinploeg van Villa Pardoes in Kaatsheuvel.